Σάββατο 5 Μαΐου 2012

«Εδώ οι καλοί υποψήφιοι..»

                               
      «Εδώ οι καλοί υποψήφιοι..» 
 

             Διαφημιστικά μηνύματα, συνεντεύξεις τύπου, φυλλάδια με προγράμματα, προεκλογικές συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους, ελάχιστες για ευνόητους λόγους, περιοδείες είναι μερικά στοιχεία που πλαισίωσαν τις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων στις φετινές εκλογές. 
 

             Κόμματα, με πομπώδη και λόγια ανακυκλώσιμα. 
             Κόμματα, που υπόσχονται ακόμη πράγματα που δεν πρόκειται να κάνουν , ενισχύουν τα ψηφοδέλτια τους με πρόσωπα του ‘καμένου’, ‘μαύρου’ παρελθόντος. 
             Κόμματα, που κυριολεκτικά βρίσκονται σε παραλήρημα για να κερδίσουν έστω και μία ψήφο. 
             Κόμματα απεγνωσμένα, που μέσα στον πανικό τους αλλάζουν τις προτάσεις τους, λησμονώντας όμως τις πράξεις τους. 
             Κόμματα, που ενδιαφέρονται για την δική τους επιβίωση και όχι για τη ζωή, το βιοτικό επίπεδο, την υγεία, την παιδεία των Ελλήνων πολιτών. 
             Όλα αυτά τα παραπάνω είναι αυτά που σήμερα διεκδικούν την ψήφο μας για να ηγηθούν της χώρας στη δυσκολότερη της ιστορικά και οικονομικά περίοδο. Συγχρόνως όμως είναι αυτά που χθες λάμβαναν αποφάσεις ‘εξόντωσης’ οικονομικά, ψυχολογικά, ηθικά, του Ελληνικού λαού επ’όνοματι του και για το καλό του. 
 
             Είναι όλα αυτά που δεν διστάζουν να βγάζουν με περισσό θράσος δήθεν δημοκρατικά λογύδρια, κατηγορώντας αντιπατριώτες και αντιδημοκράτες όσους απλά προτάσσουν το συλλογικό, κοινωνικό συμφέρον. 

            Γίνεται αντιληπτό πως οι εκλογές αυτές είναι εκλογές ευθύνης. Εκλογές όπου κάθε πολίτης πρέπει να συγκεράσει και να αναλογισθεί το μέλλον που θέλει τόσο για τις επόμενες γενιές όσο βέβαια και για τον ίδιο. Να σκεφθεί το συμφέρον της χώρας, όπου όλοι θα έχουν δικαίωμα στην εργασία, παιδεία, υγεία. Όλοι όχι λίγοι. Να προβληματιστεί για τη σημερινή κατάσταση της χώρας του και να επιλέξει ανθρώπους που ενδιαφέρονται και παλεύουν πραγματικά να ορθοποδήσει και να βγει απ΄την δίνη η χώρα. 
             Ρωτήθηκα «Τι να ψηφίσω στις εκλογές αυτές;».Δεν θα μπορούσα να πω σε κανένα ποιο κόμμα να ψηφίσει. Πιστεύω πως κάθε πολίτης γνωρίζει, καθότι την βιώνει έντονα, την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση και είναι σε θέση, αν το θελήσει πραγματικά, να καταστήσει σαφές με την ψήφο του ότι είναι παρών , ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα να παίζει και να ξεπουλάει τη χώρα του. 
Η Ελλάδα δεν είναι «Monopoly» που όποιος θέλει την πουλά και την αγοράζει. Είναι η χώρα της δημοκρατίας, του πολιτισμού, των συλλογικών αγώνων και για όλα αυτά πρέπει επιτέλους να υπάρξει σεβασμός. 
            Εύχομαι και ελπίζω να μην αφήσει κανείς το δίκιο του να γίνει άδικο στις εκλογές αυτές. 

 
                                                                                        Αφροδίτη Φτίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου