Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΦΟΒΟΣ Vs ΕΛΠΙΔΑ , Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ..




EΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ 2 ( Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ?!)
Είναι βράδυ μετά τα αποτελεσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου….
Το κεφάλι μου πάει να σπάσει.. «Θρίλερ η αναμέτρηση» , «Δεν προχωράμε σε κυβέρνηση συνεργασίας χωρις τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α»
«Άνοδος της ακροδεξιάς» , «αποχή στο 40%» …
Λίγες από τις ατάκες της ημέρας. Το χαζοκούτι έκανε πάλι το θαύμα του, βολές κατά ριπάς εναντίον ελπίδας , εναντίον της νεολαίας και προπαγάνδα ακόμα και ανήμερα των εκλογών από το ΣΚΑΙ του κ. Αλαφούζου (χειροβομβίδα από κουκουλοφόρους εξτρεμιστές- άλλο που οι χειροβομβίδες ήταν απασφαλισμένες και εντελώς τυχαία καμία δεν έσκασε.. μα καμία όμως…?? )
Ζούμε μαγικές στιγμές!
Η αδρεναλίνη στα ύψη, ο ΑΝΤ1 σε δείγμα μεγάλης αφοσίωσης στο υπάρχον βολικό καθεστώς του παλαιού δικομματισμού, 2 μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογες με πραγματικό δίλλημα, φόβος ή ελπίδα, προτίμησε τον φόβο και παρουσίασε ολόκληρο ντοκυμαντέρ από ευρωπαίους αξιωματούχους και τραπεζίτες καθώς και από Έλληνες του χώρου, με θέμα το χάος που θα φέρει η πρωτιά αντιμνημονιακού κομματος-φωτογραφίζοντας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Μετά από την μάχη που έδωσαν όλα τα ΜΜΕ υπέρ της καθεστηκυίας τάξης και του ευρωμονόδρομου, επικράτησε ο φόβος… οριακά!
Τρόμος και έκπληξη στα μάτια των παρουσιαστών του MEGA όταν τα πρώτα exit polls έδιναν μάχη στήθος με στήθος ΝΔ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α… Και όταν πλεον η απόσταση σταθεροποιήθηκε στις 2+ μονάδες υπερ της ΝΔ, άρχισε η ομοβροντία!!!! 
«Θα συμμετάσχετε σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ-ΠΑ.ΣΟ.Κ?», « προτιμάτε την αντιπολίτευση από την διακυβέρνηση της χώρας? « τόσα κανάλια από το εξωτερικό περίμεναν πιο υπεύθυνη τοποθέτηση από τον κ. Τσίπρα», « από πότε το 27% έχει την ικανότητα να οριοθετεί την νομιμοποίηση του ελληνικού λαού που ψήφισε?» …
Και πάει λέγοντας… πάει όμως πολύ μακριά…
Τι εννοώ?
Εννοώ προφανώς πως μετά την υπέροχη κωλοτούμπα του ΠΑ.ΣΟ.Κ –μέσα σε μία ώρα αποφάσισε πως δεν τον απασχολεί η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και πως επιθυμεί κυβέρνηση συνευθύνης με την ΝΔ – διεπράχθει το β σκέλος του διαφαινόμενου διχασμού που τους βολεύει απίστευτα…
Δεν είναι άλλο από την καταστροφή του κεντρώου κομματικού χώρου της βουλής. 
Έτσι λοιπόν τι μας μένει? 
Αριστερά-Δεξιά. 
Με την αριστερά να στέκεται αμήχανα στην ίδια θέση που βρέθηκε ξανά στο παρελθόν όταν κλήθηκε να ανανεώσει το πολιτικό τοπίο και τελικά κατέληξε .. στην Μακρόνησο , κατατροπομένη από τους μηχανισμούς της Δεξιάς και του περίφημου «σχεδίου Περικλής» , στο οποίο περιλαμβάνονταν προβοκάτσιες , πολιτικές δολοφονίες και κλίμα φόβου από τον Τυπο της εποχής… ως αποτέλεσμα έκανε 60 χρόνια να βρεθεί σε θέση ισχύος και μετά από πολύ κόπο και πολλά χαστούκια και απώλειες, ορίστε. . Η ανανέωση του τόπου θα σηματοδοτεί και τον ερχομό της ελπίδας στον Ελληνα του σήμερα και του Ευρωπαίου του αύριο. Αλλά αυτή η ανανέωση ονομάστηκε χάος, ανευθυνότητα, ανωριμότητα, εξτρεμισμός, δραχμή.
Οπλίζομαι με θάρρος για να συνεχίσω την σκέψη μου, μία σκέψη που προκύπτει όχι από υποκειμενικότητα αλλα από υπεύθυνη γνώση των πολιτικών πεπραγμένων ιστορικά στην πατρίδα μας.
Και συνεχίζω.. κοιτάζω μπροστά και βλέπω 2 ενδεχόμενα! 
Α) κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ίσως ΔΗΜ.ΑΡ .Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πάνω από 1 χρόνο και έτσι θα έχουμε μαζική άνοδο του αντιπολιτευόμενου ΣΥ.ΡΙΖ.Α καθώς και άλλων ανι-μνημονιακών κομμάτων , όπως οι ΑΝ.ΕΛΛ … και πάμε για 2 γεμάτες 4 ετίες αυτοδύναμης κυβέρνησης της Αριστεράς.

Β) το άσχημο σενάριο…. Εδώ βλέπω επικράτηση των δυνάμεων του μνημονίου μέσω της συνεχούς επίθεσης στις αντι-μνημονιακές δυνάμεις και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, απόδοση ευθύνης στον τελευταίο για την αποτυχία της κυβέρνησης συνευθύνης, και ένα άλλο σχεδιο «περικλής» για την διάσωση της Ελλάδος-ετσι θα ισχυριστούν- και έτσι μια αναπόφευκτη εσωτερική πόλωση του κράτους σε αριστερούς-δεξιούς , μέχρι να γονατίσει η αριστερά.

Αυτό το άρθρο δεν είναι λίβελος των εποχών που ζούμε, είναι-φιλοδοξώ να είναι- γροθιά στο στομάχι στον έλληνα που σε ποσοστό 43% δηλώνει πως.. περνάει καλά στην Ελλάδα του μνημονίου και της οικονομικής κατοχής. 43% πήραν συνολικά τα κόμματα που μας οδήγησαν ως εδώ , που έκλεψαν την αξιοπρέπεια από το συρτάρι μας την ώρα που παρακολουθούσαμε έντρομοι το δελτίο των 8!
Άρα δεν δικαιούται η πλειοψηφία του ελληνικού λαού να μιλάει με μίσος για το ποιόν των πολιτικών μας και να καταριεται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δικαιούται να υπομένει, κ άλλο μνημόνιο, κ άλλο πείνα, κ άλλο απώλειες φαρμάκων , κ άλλες αυτοκτονίες. Τουμπεκί ψιλοκομμένο που θα’λεγε η αείμνηστη Μαλβίνα. 
Όσο για εμάς που ελπίζουμε… θυμάστε πως έκλεισα το τελευταίο μου άρθρο? .. «η ελπίδα είναι προ των πυλών, προσοχή στους Εφιάλτες, λειτουργούν αντίστροφα σ αυτές τις περιπτώσεις, δεν ανοίγουν, κλείνουν την πόρτα..»
Ε λοιπόν, κρύψτε τη Ελπίδα από φανερά σημεία, κλειδώστε την στα πιο αποκρυφα μέρη της ψυχή σας και όταν έρθει η στιγμή, αφήστε την να βγεί σαν χείμαρρος από μέσα σας και να τα παρασύρει όλα στο πέρασμά της.  «Τρομοκρατημένοι πολίτες εξέλεξαν ανασφαλή κυβέρνηση σήμερα, κομιστές της Ελπίδας θα εκλέξουν στέρεα κυβέρνηση, της ανανέωσης, της ανατροπής..». Απόδειξη της τραγικής κατάστασης της πολιτικής του σήμερα, η είσοδος με το ίδιο ποσοστό της Χρυσής αυγής .. δεν έχω να πώ τίποτα παραπάνω για αυτό. Για περισσότερα ανατρέξτε στο άρθρο μου «περι χρυσής αυγής» .
Ναι λοιπόν, είμαστε το έθνος που καταδίκασε σε θάνατο τον Σωκράτη, που εκτέλεσε τον Καποδίστρια, που έκλεισε στην φυλακή τον Κωλοκοτρόνη , αλλα.. διάολε.. είμαστε το έθνος που γέννησε ιδέες, πολιτισμό και ηγέτες (προφανώς στο παρελθον). .




Καλό βράδυ και καλή τύχη….
Γαβρής Άγγελος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου